2018. május 24-27.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsők közt értesülhess egyéb rendezvényeinkről! 🙂

Élj szívből fesztivál - Válj azzá, aki lehetnél!

Napjainkban olyan világot élünk, amikor mindenki mindent azonnal akar. Amolyan instant megoldásokra vágyik, amely gyorsan és azonnal elviszi őt a megoldáshoz. Ennek megfelelően a kínálat is hatalmas lett, amely ígéri is ezt a gyors, fájdalommentes megoldást.

Mi azt valljuk, hogy mindenki kizárólag azt tudja igazán jól csinálni, abban tud kiemelkedőt nyújtani, ami a szívéből ered. Az összes többi feladatot lehet jól csinálni, de kiemelkedően nem. A fent említett túlkínálat és az ezzel járó zaj, igazán nehézzé teszi a belső hangunk felismerését, azt, hogy a szívünk szava szerint éljünk. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy függetlenül a környezeti terheléstől, a külvilág zajától, sikerüljön meghallanunk a szívünk üzenetét, a belső hangunkat.

fesztivál koncepció - dolgozó nő

Célul tűztük ki, hogy megfeleljünk egy ősi mondás útmutatásának. A mondás a legenda szerint a Táltos tanítók idejéből való. Akkoriban azt vallották, hogy igazán csak egy bűn létezik. Az, ha: Nem válsz azzá, aki lehetnél.

Mit is jelent ez a gyakorlatban, a mindennapokban? Azt, hogy nem használod az élettől kapott (magadnak választott) képességeidet, se arra, hogy magad boldog légy, se a közösség hasznára. Így az a nagyszerű csoda ami TE vagy, elvész, de nem csak a magad számára, hanem a Teremtett világ is szegényebb lesz nélküle.

Így azt ajánljuk, hogy:

Tarts velünk!

Kívánjuk, hogy:

Légy bátor!  és

Válj azzá aki lehetnél!

 

A fesztivál

Mindezek teljesüléséhez szeretnénk hozzájárulni a fesztivállal és az azt követő rendezvényekkel, hogy minél többekhez eljussanak azok a módszerek, lehetőségek, amelyek a belső hangunk meghallásához vezetnek. A fesztivál területén lesz egy előadás sorozat, amelyet mi magunk ajánlunk. Ez olyan előadások sora amelyeket mi magunk is ajánlunk, vagy mert már kipróbáltuk a módszert, az útmutatást, vagy mert mi is a magunkénak érezzük. Rendezünk beszélgetős fórumokat, ahol az eltérő véleményeknek adunk helyet. Természetesen, mivel ismereteink biztosan nem teljeskörűek az elérhető tudásterületek összességében, ezért teret biztosítunk olyan módszereknek, tanításoknak is amelyek képviselői úgy gondolják, hozzátehetnek a célunk eléréséhez.

jóga és mozgás 1A szellemi táplálék kiegészítéseként további lehetőségeket biztosítunk. Adunk lehetőséget a testedzésre, küzdősportok (karate, ninjutsu, baranta, aikido), energetizáló mozgások (jóga, taichi, chikung, ...) , szórakoztató mozgáskultúrák (szabad tánc, társas táncok, ...) bevonásával.

A táplálkozás területén is igyekszünk a sokszínű és egészséges (makrós, vega, vegán, ...), speciális (paleó, gabona, ...), valamint hagyományos kínálat biztosítására is.

Kiemelten foglalkozunk a szervezéssel. Nem titkolt célunk, hogy olyan egységekben kínáljuk a programokat, hogy mind az étkezésre, mind az egyes programok elérésére is legyen idő és tér.

A helyszínen faházas és sátras szállást tudunk ajánlani. A szállások közelében, kulturált vizesblokkok biztosítják a kényelmünket.

A családosok számára gyerekprogram könnyíti meg a programokon való részvételt.

A fesztiválon zenei programok, koncertek is segítik a kikapcsolódást. Lesznek szerevezett központi események, nagykoncertek és több helyi zenélési lehetőség, hangszerpróba, jammelés...

Terveink szerint, a hely szellemiségének megfelelően kiemelkedő tűzszertartás is helyet kap a programban, szimbolizálva a tisztulás speciális módját, azt, amikor átég bennünk a felismerés, az újdonság és a megtisztult új valóságunk képes elindulni az úton.

Milyen korosztálynak ajánljuk a fesztivált?

Ki az, aki jól érezheti magát nálunk? A kérdés jogos, hiszen oly sok mindent hallunk fesztiválokról: zajos, hangos, bulizós, piás, nagy létszámú… őrült kavalkád… 

A rendezvény címe és az iránymutató gondolata is mutatja, nincsen korosztályhoz kötve a részvétel. A szív útja egy életre szól. Nincs olyan korosztály, akit ne érintene.

anya és lánya a fesztiválon 1Tovább megyek, nincsen olyan ember, akinek ne volna hasznos ismernie ezt a belső hangot, útmutatást. A rendezvény ennek a belső hangnak a megtalálását tűzte ki célul. Ennek megfelelően lesznek zenei programok, de ez nem egy zenei fesztivál. Több zenei irányzat is képviselteti majd magát, kapcsolódva a cím által jelzett célhoz. Lehet majd bulizni, de nem az ereszd el a hajamat módon, hanem a belső öröm útján. Nem a felejtés a cél, nem a kikapcsolás, hanem az emlékezés és a bekapcsolódás, abba az áramlatba, amelyet a szív útja jól mutat, amely a teremtéssel egységben van és segíti az életünket. Egy örömteli állapot, amely belülről fakad és éleszthető, ébreszthető és megőrizve bearanyozza a napjainkat.

Kiemelt célunk a személyes kapcsolatok építése, a közösség erejének a megélése, amely átvihető a mindennapjainkba, egy jobb, magasabb színvonalú élet megvalósítása által. Példákat, utakat, módszereket mutatunk ehhez, hogy megérezzük, magunk is képesek vagyunk… Teszünk érte, hogy bátorsággal felvértezve mind megtegyük azt, aminek már itt az ideje, amiért tenni érdemes, aminek az eredménye: a megelégedett, egyre sűrűbben boldog napokkal teli élet.

Érdemes velünk tartani:

Mert egy gyermek számára a példa, a pozitív benyomások a fontosak. Nekik olyan programokat biztosítunk, amelyek természet közeliek, megmozgatják a kreativitásukat és a közösséget, a személyes kapcsolatokat helyezik előtérbe. 

A felnőtté válás előtt, igazán fontos, hogy tudjuk, megtudjuk, sok választásunk van. Használhatjuk a szüleinktől tanult jó dolgokat, kiegészítve olyan számunkra fontos dolgokkal, amelyek belőlünk fakadnak. Ha nem tartjuk követendőnek a tanult mintát, akkor átalakíthatjuk, kiegészíthetjük, vagy más utakat is választhatunk. Ki, mi segít nekünk ebben a legjobban? A szívünk hangja, a belülről jövő jótanács, a saját belső bölcs útmutatásunk.

Fiatal felnőttként, elszakadva otthonról, leválva a szüleinkről, a megerősítés, vagy az új szemléletmódok egyaránt segítik az út megtalálását, az egyéni, felnőtt életünk kialakítását.

Életünk derekán, viccesen mondva indul a “B” oldal, amelyről tudjuk, hogy egyáltalán nem rosszabb, mint az “A” volt. Sőt, megfelelő bátorsággal a szívünk útját járva bizony jelentős életmódjavulást, a tapasztalatok jó hasznosítása mellett, rengeteg új élményt hozhat. Bearanyozva életünknek azt a szakaszát, amely már sok esetben túl van az alapok megteremtésén. De az se baj, ha éppen az új alapokhoz találunk ekkor új nézőpontokat, új hasznos tudást.

Az életközép után pedig még mindig érdemes kiegészítenünk az életünk által megadatott idő eltöltését eddig meghatározó tevékenységeinket olyan újdonságokkal, amelyek növelik az életerőnket, az életörömünket. Ne feledjük a nagyanyák és nagyapák is nagyon jelentős példák az unokáik számára, főleg, ha egy kicsit rugalmasabbak, megértőbbek unokáik dolgai iránt. Ha tudnak velük egy hullámhosszon mozogva, az élet általuk már összegyűjtött bölcsességeit, észrevétlenül, unokáikkal együtt játszva, élve átadni.

A helyszín

A fesztivál helyszíne Gyõrbõl Pápa felé indulva 6 km-re Gyirmóton található, egy 20 hektáros természetközeli területen.

helyszín Gyirmót 1
helyszín Gyirmót 2
helyszín Gyirmót 3
Megosztásodat köszönjük! :)